Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Ψηφιακό Σχολείο και σχολικά βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή


Μπορείτε να διαβάσετε ή να κατεβάσετε σχεδόν όλα τα βιβλία των τάξεων της Α'θμιας και Β'θμιας εκπαίδευσης από την ιστοσελίδα Ψηφιακό σχολείο του Υπουργείου Παιδείας. Οι ενότητες κάθε βιβλίου δημοσιεύονται σε μορφή pdf. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης σε εκπαιδευτικό λογισμικό μέσω της ιστοσελίδας e-yliko.gr. Για τα Γαλλικά του Γυμνασίου κάντε κλικ εδώ και στη συνέχεια κατεβάστε το λογισμικό. Μπορείτε επίσης να έχετε άμεση πρόσβαση σε λογισμικά μέσω του ιστότοπου http://ts.sch.gr/software. Δείτε το λογισμικό για τα Γαλλικά Α-Γ' Γυμνασίου

Τα βιβλία της Ε' και ΣΤ΄Δημοτικού για τα Γαλλικά και τα Γερμανικά δεν υπάρχουν στο διαδίκτυο γιατί είναι ελεύθερα βοηθήματα. Το ίδιο ισχύει και για το ελεύθερο βοήθημα των Γαλλικών που θα χρησιμοποιηθεί κατόπιν παραγγελίας σε κάποιες τάξεις της Β' Γυμνασίου.
Έτσι για το μάθημα των Γαλλικών θα βρείτε μόνο το βιβλίο της Α' Γυμνασίου και Γ' Γυμνασίου (Action.fr-gr) δεδομένου ότι δεν εκδόθηκε ποτέ από τον ΟΕΔΒ το βιβλίο της Β' Γυμνασίου!

Η μετατροπή των αρχείων pdf σε word είναι ένα θέμα που ενδιαφέρει σίγουρα τους συναδέλφους που καλούνται στην αρχή της σχολικής χρονιάς να βγάλουν φωτοτυπίες των πρώτων κεφαλαίων ή ενοτήτων. Αναρωτήθηκα κι εγώ πώς θα μπορούσα να μειώσω την έκταση, να απομονώσω τμήματα της σελίδας ενός βιβλίου ή να αλλάξω τη σελιδοποίηση.

Κυκλοφορούν πολλά δωρεάν προγράμματα στο διαδίκτυο που μας επιτρέπουν τη μετατροπή των αρχείων pdf σε word. Ορισμένα χρειάζονται εγκατάσταση και άλλα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους on line. Όμως κανένα δωρεάν πρόγραμμα - από αυτά που δοκίμασα μέχρι στιγμής - δεν κατάφερε να μετατρέψει σωστά αυτά τα αρχεία. Το http://www.pdftoword.com/fr/ δίνει κάπως καλύτερα αποτελέσματα αν και υπάρχουν απώλειες. Δείτε ένα δείγμα. Σημείωστε ότι θα πρέπει να δώσετε το e-mail σας για να σας αποσταλεί το αρχείο.

Εάν κάποιος έχει βρει δωρεάν εργαλείο που να αποδίδει ακόμα καλύτερα παρακαλώ θερμά να με ενημερώσει.

Και για να ελαφρύνουμε λίγο τη βαριά ατμόσφαιρα που επικρατεί τελευταία....



Επίκαιρο ανέκδοτο:

Συνελήφη μαθητής με μικροποσότητα... βιβλίων!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου