Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Pas de quatre - Lac des cygnes

J'ai pensé vous offrir comme cadeau de Noël un extrait de la Valse des flocons de neige de Casse-noisette (Tchaïkovski) mais je n'ai pas pu résister à ce magnifique Pas de quatre du Lac des cygnes.

Σκέφτηκα να σας προσφέρω για χριστουγεννιάτικο δώρο ένα απόσπασμα από το Βαλς των Χιονονιφάδων του Καρυοθραύστη (Τσαϊκόφσκι) αλλά δεν μπόρεσα να αντισταθώ σε αυτό το υπέροχο Pas de quatre της Λίμνης των Κύκνων.

Pas de quatre σημαίνει βήμα για τέσσερις. Πρόκειται για χορό όπου συμμετέχουν 4 χορευτές. Αν κάνετε κλικ, θα βρείτε ένα Λεξικό του μπαλέτου (σημείωση: οι τόνοι σε κάποιες γαλλικές λέξεις είναι λανθασμένοι)

Pas de quatre - Lac des Cygnes (American Ballet Theatre)
">

4 σχόλια:

  1. Γεια
    Μου άρεσε πολύ το Pas de Quatre.Χθες άρχισα Γαλλικά με την θεία μου που θαυμάζει το blog σας.Έμαθα το αλφάβητο, τους ήχους των Γαλλικών και τους τόνους.Μου άρεσαν πολύ τα têtes à claques και θέλω να δώ και άλλα.

    Bonnes fêtes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. J' adore cette musique!!!!!!!!!!!!!!!!
    Par asterix 97

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή χρονιά και καλή δύναμη σε ότι κάνετε ή μαθαίνετε να κάνετε. Το γεγονός ότι καταθέτετε σχόλια είναι αξιοθαύμαστο για μένα γιατί δείχνει ότι έχετε διάθεση να μάθετε, ότι έχετε ενδιαφέροντα αλλά και όρεξη να επικοινωνήσετε.
    Chapeau! λένε οι γάλλοι. Με άλλα λόγια σας βγάζω το καπέλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Cette video est incroyable!! Bravo a votre site...stroumfita ELEVE D'ARSAKEIO-GYMNASIO-PSICHIKOU

    ΑπάντησηΔιαγραφή