Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Comment tu t'appelles?

Apprendre comment demander le nom de quelqu'un en français, c'est facile. Vous n'avez qu'à regarder cette vidéo.
Είναι πολύ εύκολο να μάθουμε πώς να ρωτάμε το όνομα κάποιου στα γαλλικά. Δεν έχετε παρά να δείτε αυτό το βίντεο.

Καταλάβατε ότι πρόκειται για σύνθημα γηπέδου. Αν έχετε την περιέργεια, κάντε κλικ εδώ για να δείτε πώς και από ποιον ξεκίνησε.

1. Qui est Samuel Eto'o? Cliquez sur son nom et lisez la fiche d'identité à droite. Ποιος είναι ο Samuel Eto'o; Κάντε κλικ στο όνομά του και διαβάστε την καρτέλα με τα στοιχεία που βρίσκεται δεξιά.

2. Posez-lui d'autres questions pour apprendre sa nationalité, son âge, sa profession et pour savoir d'où il vient (ville ou pays), où il habite (ville ou pays), quelles langues il parle...
Κάντε και άλλες ερωτήσεις για να γνωρίσετε την εθνικότητά του, την ηλικία του, το επάγγελμά του και για να μάθετε από πού κατάγεται (χώρα ή πόλη), πού κατοικεί (χώρα ή πόλη), ποιες γλώσσες μιλάει...

3. Maintenant écrivez les réponses qu'il pourrait vous donner. En ce qui concerne les langues parlées, vous trouverez la réponse ici. Repérez les langues officielles de son pays et les groupes majoritaires.
Τώρα γράψτε τις απαντήσεις που θα μπορούσε να σας δώσει. Σχετικά με τις γλώσσες που μπορεί να μιλάει θα βρείτε την απάντηση εδώ. Θα πρέπει να εντοπίσετε στον πίνακα ποιες είναι οι επίσημες γλώσσες της χώρας του. Βρείτε: Langues officielles (=επίσημες γλώσσες) και Groupes majoritaires (=πλειοψηφία)

Et voilà votre première interview en français. Και να λοιπόν, η πρώτη σας συνέντευξη στα γαλλικά.

4. Εάν δυσκολεύεστε κάντε κλικ εδώ για να δείτε ένα βίντεο. Πατώντας τη λέξη Transcription που βρίσκεται κάτω από το βίντεο θα βρείτε το κείμενο του διαλόγου.

  • Τώρα κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο, σας περιμένει μια πολύ πρωτότυπη συνέντευξη: Interview d'un extraterrestre.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου