Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Pour se faire des amis

Α' και Β' Γυμνασίου

Pour se faire des amis, il est important de savoir saluer et de pouvoir se présenter: dire son nom, sa nationalité, expliquer d'où l'on vient, où l'on habite... Il est tout aussi important de pouvoir poser des questions et de comprendre les informations que nos nouveaux amis nous donnent sur leur personne.
Για να κάνουμε φίλους, είναι σημαντικό να ξέρουμε να χαιρετάμε και να μπορούμε να παρουσιαζόμαστε: να λέμε το όνομά μας, την εθνικότητά μας, να εξηγούμε από πού ερχόμαστε και πού μένουμε... Το ίδιο σημαντικό είναι να μπορούμε να κάνουμε ερωτήσεις και να καταλαβαίνουμε τις πληροφορίες που μας δίνουν οι άλλοι για τον εαυτό τους.

Regardez ces 2 vidéos qui nous montrent comment prendre contact. Δείτε αυτά τα 2 βίντεο που μας δείχνουν πώς γνωριζόμαστε και πώς ξεκινάμε την επαφή μας με κάποιον.





Θα διαπιστώσατε στο 2ο βίντεο ότι η δημοσιογράφος απευθύνεται στους νεαρούς χρησιμοποιώντας τον πληθυντικό: Vous. Στην Ελλάδα, το συνηθίζουμε αυτό;

Entrainez-vous avec les cours de Première classe sur le site TV5. Κάντε κλικ για να εξασκηθείτε με τα on line μαθήματα του TV5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου