Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

La date, les jours et les mois

    Δημοτικό και Α' Γυμνασίου
  • Για να μάθουμε καλά τις ημέρες και τους μήνες κάνουμε κλικ στο ημερολόγιο: Calendrier Μετά κάνουμε κλικ πάνω σε κάθε λέξη, την ακούμε και ταυτόχρονα παρατηρούμε πως γράφεται.
  • Τώρα βάλτε στη σωστή σειρά τις ημέρες της εβδομάδας σέρνοντας τη λέξη με το ποντίκι και πατήστε Check: Remettez les jours dans l'ordre
  • Ακούστε και κάντε εξάσκηση επαναλαμβάνοντας τις ημέρες που ακούτε.
  • Αν θέλετε να εξασκηθείτε στους μήνες, κάντε κλικ στο Mettez les mois dans l'ordre και βάλτε τους μήνες σε σειρά.
Τα εκπαιδευτικά παιχνίδια που μας βοηθούν να εξασκηθούμε στο λεξιλόγιο των ημερών και των μηνών βρίσκονται στην ιστοσελίδα: http://www.education.vic.gov.au/languagesonline/french/sect26/index.htm. Οι οδηγίες είναι στα αγγλικά γιατί απευθύνονται σε αυστραλούς μαθητές οι οποίοι είναι αγγλόφωνοι αλλά μαθαίνουν γαλλικά όπως κι εσείς.
Εδώ σας δίνω τον σύνδεσμο για κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και σας θυμίζω ότι για να ξεκινήσει ένα παιχνίδι θα πρέπει να πατήσετε Start και για να ελέγξετε την απάντησή σας θα πατήσετε Check.
On est quel jour aujourd'hui? Πατάτε start, ακούτε την ερώτηση, βλέπετε την απάντηση (αν θέλετε μπορείτε να την ακούσετε κάνοντας κλικ πάνω της) και, τέλος, γράφετε τη λέξη.
Quel mois? Κάνετε κλικ στο ηχείο, ακούτε και γράφετε το μήνα.
Cherchez les mots Κρυπτόλεξο: κάνετε κλικ στο πρώτο γράμμα της λέξης και μετά στο τελευταίο.
Rangez les mois Κάνετε κλικ πάνω σε ένα ανθρωπάκι, ακούτε και, σέρνοντας με το ποντίκι, τοποθετείτε το ανθρωπάκι πάνω από το σωστό μήνα.
Jeu de mémoire Παιχνίδι μνήμης. Πατάτε start και προσπαθείτε να ταιριάξετε τις καρτέλες.
Les jours et les mois Πρέπει να βάλετε σε σειρά τα ανακατεμένα γράμματα των ημερών. Κάνετε κλικ στο γράμμα που θεωρείτε πρώτο και το μετακινείτε εμπρός ή πίσω με ένα από τα φωτισμένα βελάκια μέχρι να πάει στη σωστή θέση. Μετά κάνετε το ίδιο για το 2ο γράμμα, για το 3ο...
Qu'est-ce qu'on fait aujourd'hui? Γράφετε τις ημέρες που ακούτε.
Les mots rapides Επιλέγετε Slow (αργά) αν παίζετε για πρώτη φορά. Γράφετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε τη λέξη που θα ακούσετε. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα τονισμένα γράμματα εκεί που χρειάζεται.
Mots-croisés Κάνετε κλικ σε ένα τετραγωνάκι του σταυρόλεξου, ακούτε και πληκτρολογείτε την ημέρα ή το μήνα. Για τους μήνες χρησιμοποιείτε τα τονισμένα γράμματα όπου χρειάζεται.


Εάν τα καταφέρατε μπορείτε να παίξετε με παιχνίδια που θα σας βοηθήσουν να μάθετε την ημερομηνία. Θα τα βρείτε κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο:
http://www.education.vic.gov.au/languagesonline/french/sect27/index.htm

Και πριν σας αποχαιρετήσω, ιδού ένα βίντεο με ένα τραγουδάκι για τους μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου