Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Rayon alimentation

Για να μάθετε πιο εύκολα και πιο ευχάριστα το λεξιλόγιο των τροφίμων, μπορείτε να κάνετε ασκήσεις on line, να παίξετε και να κάνετε τα ψώνια σας σε ένα πραγματικό σουπερμάρκετ.
Αρχίστε με τις αυτές τις δραστηριότητες:

Τώρα μπορείτε να παίξετε:

  • Jeux et exercices en ligne/sect.34: Les aliments/Languages on line Εδώ θα βρείτε μια σειρά από ασκήσεις-παιχνίδια. Μόλις μπείτε στη σελίδα, κάντε κλικ στους συνδέσμους που βρίσκονται στην αριστερή στήλη. Οι οδηγίες είναι στα αγγλικά. Γενικά, θα πρέπει να πατάτε το Start για να ξεκινήσει ένα παιχνίδι και το Check για έλεγχο των απαντήσεων σας.

Πάμε μια βόλτα σε ένα γαλλικό σούπερ-μάρκετ;
Θα πρέπει όμως να δείτε πρώτα τις
Οδηγίες για επίσκεψη σε on line σούπερ-μάρκετ. Μπορεί να καθυστερήσει λίγο το άνοιγμα του αρχείου γιατί είναι μεγάλο. Αν δεν ανοίγει σημαίνει ότι πρέπει, με τη βοήθεια κάποιου μεγαλύτερου, να κατεβάσετε το Flash Player.

  • Μπορείτε τώρα να μπείτε σε ένα από τα 2 γαλλικά σούπερ-μάρκετ που σας παρουσίασα - Σούπερ-μάρκετ 1 και Σούπερ-μάρκετ 2 - και να επιλέξετε τα υλικά που θα χρειαστείτε για να οργανώσετε ένα γεύμα για 4 άτομα. Το κόστος του γεύματος σας δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 20€. Θα πρέπει να περιλαμβάνει μια σαλάτα, ένα κυρίως πιάτο με τη γαρνιτούρα του, τυρί (fromage) και ένα επιδόρπιο: γιαούρτι (yaourt), φρούτο (fruit), γλυκό (gâteau) ή παγωτό (glace). Εκτυπώστε ή αντιγράψτε σε χαρτί το περιεχόμενο του ''καλαθιού" σας.

Me raconte-t-on des salades? (= Μου λένε παραμύθια;) Αυτό το βίντεο μας δείχνει πόσο επηρεαζόμαστε από τις μάρκες και τη συσκευασία γι αυτό μας συμβουλεύει να κάνουμε την προσωπική μας επιλογή: fais ton propre choix. To βίντεο Et si la salade ne poussait pas dans les sachets? (=Κι αν η σαλάτα δεν φύτρωνε μέσα στις σακούλες;) μας δείχνει πόσο λίγο γνωρίζουν τα παιδιά των αστικών κέντρων πως γίνονται και από τι τα τυποποιημένα τρόφιμα.

Η ιστοσελίδα Monde-gourmandises.net παρουσιάζει το θέμα του φαγητού διαφορετικά και με αρκετό χιούμορ. Μπορείτε να διασκεδάσετε φτιάχνοντας ανθρωπάκια με κέφαλι από κάποιο λαχανικό, να παίξετε ντόμινο, να συνθέσετε ένα παράξενο πιάτο, να γεμίσετε το στόμα κάποιου με φαγητό, να παίξετε με γλωσσικές εκφράσεις (για προχωρημένους) και άλλα.

1 σχόλιο: