Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Concorde



Aujourd’hui le vol Paris-NewYork dure environ 8 heures. Mais entre 1977 et 2003 on pouvait faire ce voyage beaucoup plus rapidement grâce à un avion supersonique qui entrait dans la stratosphère.
Σήμερα η πτήση Παρίσι-Νέα Υόρκη διαρκεί περίπου 8 ώρες. Όμως, από το 1977 έως και το 2003, μπορούσαμε να κάνουμε το ίδιο ταξίδι πολύ πιο γρήγορα χάρις σε ένα υπερηχητικό αεροπλάνο που έμπαινε στη στρατόσφαιρα.
Lexique : un avion= αεροπλάνο ....... supersonique=υπερηχητικό .......... stratosphère=στρατόσφαιρα .......un vol= πτήση

Faisons la connaissance de cet avion exceptionnel! Aς γνωρίσουμε αυτό το ξεχωριστό αεροπλάνο!
Cliquez pour ouvrir le fichier - Κάντε κλικ για να ανοίξετε το αρχείο: Concorde
Εάν τα βίντεο ''κολλάνε", κάντε υπομονή και αφήστε τα να τελειώσουν. Αμέσως μετά πατήστε Επανάληψη και θα δείτε ότι παίζουν σωστά.

2 σχόλια:

  1. c'est vraiment interessante!! ELEVE D'ARSAKEIO-PSICHIKO-ATHENES

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή δείχνεις να σε ενδιαφέρει le Concorde θα σου πω τι δεν έγραψα σχετικά με αυτό το αεροπλάνο και τα αίτια της απόσυρσής του. Είναι λογικό να αναρωτιέται κανείς πως γίνεται να πηγαίνουμε πίσω σε τέτοιους τομείς όπως η τεχνολογία και οι μεταφορές.
    1ο – Στις 25 Ιουλίου του 2000 έγινε ένα τραγικό δυστύχημα στο Παρίσι την ώρα της απογείωσης του Concorde (πτήση Παρίσι-Νέα Υόρκη),
    2ο – Στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001 έγινε η αεροπορική επίθεση στους δίδυμους πύργους στην Νέα Υόρκη.
    Το αποτέλεσμα αυτών των 2 γεγονότων ήταν να ακυρωθούν οι κρατήσεις αλλά και να μειωθούν οι επόμενες πτήσεις λόγω φόβου.
    3ο – Ο στόλος των Concorde ήταν γερασμένος γι’αυτό και το κόστος συντήρησης ήταν υψηλό για τις 2 εταιρείες: την British Airways και την Air France.
    4ο – Αυξήθηκε η τιμή του πετρελαίου και αυτό συντέλεσε στην αύξηση της τιμής του αεροπορικού εισιτηρίου: το Concorde είχε ήδη πιο ακριβό εισιτήριο από τα συμβατικά αεροπλάνα.

    Όμως υπάρχει περίπτωση αυτό το υπέροχο αεροπλάνο να ξαναπετάξει στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012 στο Λονδίνο. Μπορεί να είναι απλά μια φήμη αλλά ίσως να έχουμε κάποτε την τύχη να πετάξουμε με αυτό ή έστω να το δούμε από κοντά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή