Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Film: Τα παιδιά του Παραδείσου


Την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου η ΕΤ 1 προβάλλει μια πάρα πολύ καλή ταινία: "Τα παιδιά του Παραδείσου". Η ταινία είναι ιρανική και ήταν υποψήφια για το Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας το 1999. Αν θέλετε να τη δείτε θα πρέπει να τη γράψετε σε βίντεο γιατί αρχίζει τα μεσάνυχτα όπως συμβαίνει πάντα με τις καλές κινηματογραφικές ταινίες. Βέβαια έχει ήδη προβληθεί από την ελληνική τηλεόραση τουλάχιστον 2 φορές και κάποιοι από σας ίσως να την έχουν δει. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την ταινία σε μια παλιότερη δημοσίευση του in.gr. http://entertainment.in.gr/html/ent/475/ent_tv_show.1760475.asp
Maintenant, lisez la fiche du film et les critiques (l'avis des spectateurs) sur Cinemovies.fr. Vous noterez que le nom du film en français c'est: ''Les enfants du Ciel". Τώρα διαβάστε την καρτέλα με τα στοιχεία της ταινίας καθώς και τη βαθμολογία των θεατών. Προσέξτε τον γαλλικό τίτλο, είναι λίγο διαφορετικός.

Lexique: le ciel = ο ουρανός........réalisé par = γυρίστηκε από ...........un réalisateur = ο σκηνοθέτης .......... le genre = το είδος .........la durée = η διάρκεια ......... l'histoire = η ιστορία.......... les chaussures = τα παπούτσια.......... une paire de tennis = ένα ζευγάρι αθλητικά ........... le cordonnier = ο τσαγκάρης .........il perd (perdre) = χάνει .........l'avis des spectateurs = η γνώμη των θεατών

2 σχόλια:

  1. c'est vraiment interessant!!! Bravo a vous! ELEVE D'ARSAKEIO-PSICHIKO-ATHENES

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. En effet, c'est un très bon film et je voudrais le revoir. Όντως είναι μια πολύ καλή ταινία και θα ήθελα να την ξαναδώ.
    Malheureusement je n'ai pas apporté mon enregistreur DVD. Δυστυχώς δεν έφερα το DVD εγγραφής και δεν μπορώ να ξενυχτίσω για να δω την ταινία. Θα το ήθελα πολύ όμως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή